Om oss/About us

About us in English

Jag som bedriver S* Hot Stuff bengaler, heter Maria Andersson och bor tillsammans med min sambo Magnus Kardin i en by som heter Hara.

Här har vi naturen inpå knuten, skog bakom huset och utsikt över Storsjön med Oviksfjällen i bakgrunden. Vi har ca 2,5 mil in till Östersund, som är närmsta stad.

Jag har en småskalig uppfödning i hemmiljö, där varje individ är en familjemedlem. För mig är det viktigast att katterna mår bra och är trygga i sig själva och målet är naturligtvis att få fram friska, rastypiska katter med ett bra temperament. Jag är medlem i Sverak och följer deras regler vilket bland annat innebär att alla kattungar vi föder upp, är registrerade i Sverak och följdaktligen har stamtavla..

Vi åker på utställningar några gånger per år och om ni besöker en utställning där vi är med, så tveka inte att komma och prata bengal med oss. Är ni nyfiken på rasen och vill veta mera, så är det ett ypperligt tillfälle att få svar på era frågor samt få se hur bengalen är som ras. Annars är ni självklart välkommen att ringa eller besöka oss på hemmaplan, om det passar bättre.

Även om det är jag som står för själva uppfödningen så har jag en del hjälp av min sambo, som är min privata snickare som bygger kattgårdar och katthus och som lägger ner mycket tid på att gosa och leka med alla katter här hemma.  Sociala som bengalerna är, så vill de gärna följa med oss när vi ska någonstans och vi tar med dem både när vi åker till stugan, när vi hälsar på våra föräldrar, och självklart när vi åker till vår favoritdjuraffär Tasseborg .Flera av våra bengaler simmar tillsammans med oss när vi är i stugan också, vilket är litet speciellt även för en bengal.

Min hemsida är det min syster med make, som skapat utifrån mina önskemål om vad jag vill ska finnas.  Utöver det har jag mycket hjälp av min väninna Heidi, på Mooncakes Bengaler, som hjälpt mig att förnya hemsidan.